Приходите  от туристическия данък са 1 млн. лв. по-малко. Тази

...
Приходите  от туристическия данък са 1 млн. лв. по-малко. Тази
Коментари Харесай

Само от туристическия данък приходите в бюджета на Варна са с милион по-малко


" Приходите  от туристическия налог са 1 млн. лева по-малко. Тази загуба се компенсира от постъпленията от нараствания налог за придобиване на недвижими парцели, които са 905 хиляди лева 9 млн. лева са повече и приходите от държавния бюджет за делегираните действия в сферите на образованието и опазването на здравето. Причината пандемията да окаже относително дребен отрицателен резултат върху общинските финанси е и събираемостта на налозите, която е повишена с 20 % ",

Според  Балачев не се постанова община Варна да тегли заеми, с цел да покрива настоящи потребности. Кредити могат да се желаят единствено за инфраструктурни планове.

За оповестените за продажба общински парцели няма претенденти поради високите цени, счита ръководителят на финансовата комисия.

" Много малко парцели се продават. Слагаме високи пазарни цени, с цел да не бъдем упрекнати и се презастраховаме. Вдигна се олелия, че Варна се разпродава за жълти стотинки, само че се оказа, че жълтите стотинки са непостижими за евентуалните купувачи ".

Според Бранимир Балачев работата в Общинския съвет страда от неналичието на съпротива, която не излиза с съответни оферти, а с популистки изявления.

Протестиращите от палатковия лагер пред постройката на Община Варна са поискали да им бъдат прекарани тръбопровод и канализация, съобщи Балачев. Според  него лагерът не пречи на работата на локалния парламент, само че " загрозява нещата ". 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР